Vjenčanje

Anita i Josip


26.05.2018.
Sinj

Kada gledate romantične filmove o parovima koji prevale pola kontinenta i promijene državu kako bi bili zajedno, a zatim planiraju idealno vjenčanje u svibnju, često možete pomisliti da se takvo što događa samo na velikom ekranu. Ipak, kada sam upoznao Anitu i Josipa shvatio sam da su baš oni par koji inspiriraju takve priče. Ona ostavlja život u Njemačkoj u kojoj je odrasla kako bi se skrasila pored plavoga mora, na Jadranu u Josipovom zagrljaju.

Svibanj je divan mjesec za vjenčanja jer je proljeće u punom zamahu, priroda je budna i pršti bojama i mirisima. Upravo zato volim photo sessione u prirodi jer su tada i parovi opušteniji, nasmiješeni su i vedri. Na fotografijama se vidljivo ističe vijenac od cvijeća koji je Anita nosila na glavi, ali i proljetni buket s ružama, božurima i ponekom grančicom masline koji su se savršeno uklopili u zelenilu trave.

Ovo je vjenčanje prštalo tradicijom i ponosnim korijenima sinjskog kraja što je moj posao učinilo još zanimljivijim. Naime, kum i mladoženja obukli su stare tradicionalne sinjske nošnje, a mladenka je, također u nošnji, poštovala običaje i nabola jabuku na vrh zastave. Otplesano je i kolo, a sve je goste posebno oduševila pjesma klape iz Muća. Svečani obred vjenčanja bio je u impozantnoj crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Po izlasku iz crkve obasuti su laticama ruža, a dočekali su ih uzvici i smijeh.

Na samoj proslavi također nije nedostajalo smijeha, veselja i plesa, a vrhunac večeri bio je kada se na pozornici iznenada, kao mladoženjin poklon mladenki, pojavio glavom i bradom – Dražen Zečić i usijanu atmosferu doveo do vrhunca. Kada se kaže da su neki događaji za pamćenje, mogu reći da je ovo vjenčanje upravo takvo jer se Aniti i Josipu sve poklopilo kako bi njihovo vjenčanje učinilo – nezaboravnim.


Recent Portfolios