Vjenčanje

Eleonora i Josip


24.08.2019.
Zadar

Ljetna vjenčanja uvijek imaju neki poseban prizvuk, neku toplinu i mirise koje volimo još od djetinjstva. Ponekad nas uspomene na sretne i bezbrižne dane zauvijek vežu uz sunčana jutra provedena na obali dalmatinskog mora kojoj se odlučiš cijeloga života vraćati. A vraćaš se jer te podsjete na korijene koje su tvoji preci ostavili u zemlji u kojoj su rođeni, bez obzira na to kamo ih je život kasnije odveo pa su tu ljubav prenijeli i na svoju djecu. Upravo to je razlog iz kojeg su Eleonora i Josip, iako oboje Hrvati rođeni u Njemačkoj, odlučili okruniti svoju ljubav upravo pod hrvatskim nebom.

Tog prekrasnog sunčanog dana krajem kolovoza, dva su srca kucala brže no inače jedva čekajući da stanu pred oltar i zakorače u zajednički život. Pripremajući se odvojeno, svaki u svome apartmanu, Eleonora i Josip obavljali su posljednje pripreme prije odlaska u crkvu sv. Stošije u Biogradu na Moru. Mladenka je oblačila cipele, provjeravala kosu i šminku, a mladoženja je zakopčavao košulju s osmijehom na licu.

Da je ovo par koji doista čuva i njeguje stare hrvatske običaje pokazali su već pred crkvom kada je majka blagoslovila svoga sina prije stupanja u brak. Ipak, posebno dirljiv je bio trenutak kada se mladenka napokon pojavila pred crkvom, s buketom ružičastih i bijelih ruža, a mladoženji su potekle suze radosnice. Bio je to jedan od onih momenata koje vrijedi zabilježiti fotoaparatom. Ceremonija vjenčanja odavala je sklad, mir i sreću ovoga para te je bila obilježena trenucima smijeha i pokojom sretnom suzom.

Nakon samog crkvenog vjenčanja, svatovi su bili pozvani da se pridruže cateringu u blizini svjetske atrakcije – morskih orgulja. I dok su orgulje svirale u čast mladenaca, atmosfera se lagano zagrijavala za veliku proslavu vjenčanja u restoranu Arsenal u centru Zadra. Vedrina, sreća, odlično raspoloženje i sjajna glazba podigli su sve prisutne na noge, te je čitav ambijent bio za pamćenje. Gosti su zasigurno sa sobom ponijeli brojne uspomene s ovog prekrasnog vjenčanja.

Iako je Zadar grad u kojem su zaplesali svoje prve korake kao supružnici, te je jedan fotosession prikazao ljepote zadarskih kaleta, Eleonora i Josip vole još jedan prekrasan dalmatinski grad – moj grad Split, te smo se tjedan dana kasnije prošetali i ulicama cara Dioklecijana te ovjekovječili trenutke novopečenog para i na nekima od najljepših splitskih lokacija. Bilo je to jedno od onih vjenčanja na kojima ne trebaš čekati pravi trenutak da ga zgrabiš objektivom – jer je baš svaki bio pravi.


Recent Portfolios